Ако вече имате (или скоро ще си вземете) Nexus 5, въпросът за Android 4.4 KitKat не съществува – вие вече сте горд притежател на най-новата версия на софтуера. Щастливец! Но не всеки може да се похвали с подобно състояние на духа – повечето хора са в процес на изчакване. За да намалят напрежението, Samsung и HTC обещаха, че новата версия ще е достъпна съвсем скоро за флагманите им. Ето какво се знае до този момент, което е споделено от Cnet.

 

Серията Nexus

Тук нещата са много интересни, но не в положителния смисъл, а в смисъла на...скандални. Добрата новина е, че Nexus 4, Nexus 7 и Nexus 10 ще получат новата версия в следващите седмици. Има и лоши новини. Собствениците на Galaxy Nexus няма да получат ъпдейт за новата версия. Една от причините е, че разработчиците на процесора на този модел, Texas Instruments, вече не съществуват в този бранш и не могат да помогнат за изготвянето на ъпгрейда. Новината никак не е приятна, а повече от 15 000 човека са подписали онлайн петиция и се надяват, че могат да променят ситуацията.

 

Samsung

Единственото, което се знае до този момент е, че новата версия ще бъде налична за Galaxy S4 в рамките на следващите седмици.

 

HTC

HTC беше първият доставчик на смартфони, който обяви плановете си за Android 4.4. Преди няколко дни писахме, че HTC One Google Play Edition ще получи новата версия след две седмици, а след това следват и останалите вариации на флагмана. И това ще стане в рамките на 90 дни. Тук добрата новина е, че това е наистина бърза реакция от страна на Google, но лошата е, че, поне до този момент, се говори само за потребителите на територията на Северна Америка. Все още няма информация, кога това ще стане факт и за нашите ширини, но се надяваме, че и тук нещата ще се развият също толкова бързо. Все още няма информация, касаеща останалите телефони на компанията.Sony

 

Все още не е ясно кои модели на Xperia ще получат KitKat, но се очаква първите да бъдат Xperia Z и Xperia Z1. Sony пусна twitter съобщение, което загатва, че това ще се случи скоро...или поне информацията ще бъде спусната скоро. Компанията е доста прозрачна в този аспект и е достатъчно да следим официалния блог.

 

LG

LG е компанията, която произведе Nexus 5, което ни кара да се надяваме, че любовта към новата версия на Android може да се разнесе из останалите смартфони на корейския производител. Според документ, който случайно изтекъл от френския оператор SFR, можем да очакваме KitKat за G2 някъде през декември. Можем да се надяваме, че и другите модели ще го последват.

 

Винаги остават възможностите за root и неофициален ROM

Независимо какъв смартфон използвате, винаги има възможността да поемете нещата в свои ръце. Вече има няколко неофициални (custom) ROM, които се появиха в последните дни. Наличието на тази опция е полезно, тъй като много ентусиасти, които притежават смартфони, извън списъка за 4.4 или просто не искат да чакат, могат да качат версията на своя Android.

Вижте някои от по-интересните промени в Andorid 4.4 KitKat

 

Тагове: