Сега, когато Google Nexus 5 и Android 4.4 KitKat са вече факт, хардуерните производители започват да говорят за техните планове за актуализации, което е добра новина за нас, потребителите. Причината, както вече може би знаете, е фактът, че Android 4.4 KitKat ще може да работи безпроблемно и на устройства с 512 MB RAM!


Джейсън Макензи, президент на HTC Америка, потвърди пред Engadget, че компанията ще започне агресивно пускане на най-новата версия на Android за HTC One. Google Play версията на One ще се актуализира в рамките на следващите 15 дни, Developer версията и отключените версии - в рамките на 30 дни, а операторските варианти в Северна Америка ще получат KitKat до 90 дни или по-малко, считано от днес.

С изключение на Google Play версията HTC планира да запази своя потребителски интерфейс Sense, версия 5.5, която преди броени дни бе глобално разпространена заедно с Android 4.3. Въпреки че Макензи не може да навлиза в подробности за това, как новите KitKat функции ще бъдат вградени в Sense, ние очакваме много от тях (ако не и всички) да се появят  след актуализацията.

HTC все още работи по-плановете си за актуализация на другите устройства от портфолиото си, като например One Max и One Mini, но Макензи ни уверява, че в близко бъдеще компанията ще има становище относно тези и други телефони на компанията. Той потвърди и готовността на HTC за бързо разпространение на актуализациите, казвайки: "Ние няма да го правим по мързеливия начин. В момента имаме като приоритет пълното актуализиране до Android 4.4 KitKat за всички One версии в рамките на 90 дни."


Тъй като Макензи говори от името на HTC за Северна Америка, ние все още очакваме изявление за плановете на компанията за глобалните си устройства. Силно се надяваме да видим новата версия на Android за всички One устройства по целия свят до края на годината, защото 90 дни са си 3 месеца! Но все пак новините са добри и HTC продължава да показва, че през 2013 година актуализациите са важна част от политиката на фирмата и това явно ще продължи и през 2014 г.

 

А знаете ли, че HTC формулира 4 фази за излизане от кризата?