Прозрачните елементи от Android 4.4 KitKat ще бъдат деактивирани за 10-инчовия таблет на Google, Nexus 10 (2012 г.).

Както може би сте забелязали, след премиерата на Nexus 5 и Android 4.4 KitKat лентата с бутоните и тази за уведомленията са прозрачни, а при отваряне на раздела с инсталираните приложения на заден фон прозира текущият тапет.

"Прозрачните ленти и навигация се представят слабо на това устройство", гласи съобщение в изходния код на Android 4.4.1 за Nexus 10. В кода тази функция е зададена с командата false, която деактивира прозрачността. Разработчиците могат да променят командата с true, което ще я активира, но въпреки това тя няма да бъде зададена по подразбиране.

Потребители, които вече са инсталирали новата версия на Android на своите Nexus 10 таблети, докладват, че с включената функция за прозрачност на екрана на Nexus 10 се появяват хоризонтални линии и случайни премигвания. Причината за това най-вероятно е от несъвместимост с процесора или заради ултрависоката резолюция от 2560х1600.


Да се надяваме, че тази „несъвместимост“ ще бъде поправена и Nexus 10 ще получи пълна поддръжка от Android 4.4 KitKat, защото ще е жалко толкова добър таблет, който на всичкото отгоре е и напълно конкурентно устройство на днешните модели, да се лишава от новите функции. А и в крайна сметка говорим за Nexus линията на Google!


А видяхте ли, че новият Nexus 10 изтече в Google Play Store?

Тагове: