В последната седмица усилено се говори за новия играч, който ще навлезе бурно на пазара на смартфони у нас – Lenovo. Вече ви запознахме с част от плановете на компанията, които от днес влизат в ефективност.

Lenovo стъпва на нашия пазар с десет модела, някои от които вече са достъпни в магазините на операторите и големите търговски вериги. Информирахме ви за тези, които можете да откриете в магазините на Vivacom и Mtel. Един от ключовите модели е S860, който се позиционира в средния ценови клас, но се отличава с комбинацията си между качество, цена и нещо, за което споменахме многократно, дълъг живот на батерията. Ако използвате телефона усилено (постоянно включено 3G, разговори, интернет, камера), акумулаторът ще издържи 2 пълни дни. Потребителите, които не наблягат толкова много на функциите, ще се радват на 3 дни автономна работа. Друго удобство е наличието на втори слот за SIM карта. От Lenovo добавиха, че телефонът ще се предлага в комплект със специално калъфче. Свободната цена на S860 e 499 лв. с ДДС, а съвсем скоро ще можете да видите подробно видео ревю.

Друг модел, на който беше обърнато по-специално внимание, е S850. Неговата цена също е 499 лв. с ДДС, но се е прицелил в по-различна публика - от Lenovo го описват като „лайфстайл“ смартфон. Предлага се в три цвята – розов, бял и тъмносин, а сред отличителните му черти е 5-мегапикселовата предна камера. На гърба се намира 13-мегапикселов сензор.

 

Очакваме и интересни ценово ориентирани смартфони с цена 199 лв. с ДДС. Единият е с 5-ичнов дисплей и 4-ядрен процесор, а другият – 4 инча и процесор с две ядра. На нашия пазар ще се предлагат и други апарати Lenovo от серия S, които ще се търгуват срещу 349 лв. (S580). В момента, в който имаме повече информация, ще я споделим с вас.

Огромният плюс от официалното навлизане на Lenovo на пазара на смартфони у нас се изразява не само в богатото портфолио от модели, но и от официална поддръжка, сервиз и апарати, специално предназначени за нашия пазар. От компанията добавят, че готвят и приятна изненада за българските потребители, свързана с определен модел, за която ще научите повече съвсем скоро. Една от последните засегнати теми е за софтуерните ъпдейти. Представителите на Lenovo споделиха, че компанията има отлична комуникация с Google, която гарантира по-бързо получаване на нови версии. Разбира се, това няма да бъде толкова бързо, колкото при Motorola, но няма и да е толкова бавно, колкото при някои от останалите производители.