Второто финансово тримесечие на 2014 г. се оказа по-успешно за Apple, отколкото предрекоха собствените прогнози на компанията. Момчетата от Купертино обявиха приходи от 45.6 милиарда долара и печалби от 10.2 милиарда долара, което, както вече сме свикнали, е пореден рекорд на компанията.

Водеща роля имат продажбите на iPhone. Apple е продала 43.7 милиона смартфона (37.4 милиона през същия период миналата година). Наблюдава се малък спад в продажбите на iPad, които са 16.3 милиона спрямо 19.5 милиона през последното тримесечие. Тим Кук вярва, че резултатите са повече от отлични и споделя, че компанията не е продава толкова много iPhone в първите години след анонса на смартфона. Продадените Mac-ове са 4.1 милиона, а iPod-ите — едва 2.76 милиона.

Тим Кук споделя, че Apple е по-близо отвсякога до анонсирането на нова продуктова категория, което ни подсказва, че iWatch вероятно ще бъде представен тази година. Цените на акциите на Apple скочиха до 564.47 долара на дял след анонса. А видяхте ли финансовия отчет на Facebook?

Още от Tech