Събитието на Apple беше дълго чакано и до последния момент интернет пространството експлодираше от всякакви слухове, изтекли снимки, патенти и рендерирани визии. Вече всички сме наясно какво би трябвало да очакваме от новата генерация на Apple, но нека си припомним кои са нещата, които НЕ видяхме:


Пълен редизайн на Apple Watch
Добре, разлика наистина има и по-големият екран определено променя цялостното усещане за подобен тип устройство. Но по наши спомени редизайнът включваше и плоски ръбове и плосък екран, които бяха детайлно описани в изтеклите CAD файлове, а известният репортер на Apple Mark Gurman дори потвърди информацията два дни преди самата премиера. Това, което видяхме, определено не отговаря на очакванията ни, но признаваме, че е положителна стъпка в дизайнерския вид на устройството.

Постоянно включен дисплей
Не сме забравили и твърдението на Gurman, че ще видим постоянно включен дисплей, който теоретично би могъл да позволи ниска честота на опресняване и да е есенциално за живота на батерията. Уви, Apple не обяви тази функция на дисплея, която от години е основен елемент на Android телефоните.

Нови AirPods
Любимецът ни Ming-Chi Kuo като че ли е най-виновен за излъганите ни очаквания, защото ни обеща нова преработена версия на AirPods. Слуховете отново бяха подкрепени от снимки, публикации по темата на Mark Gurman и редица медии. Дори се говореше, че производственият процес е стартирал през август. Разбира се, в този случай е напълно възможно слуховете да са истина. Ако все пак изберем да им дадем още един шанс - новите AirBuds би трябвало да са с по-къса дължина и по-незабележими (като че ли потребителите търсят обратния ефект, но това е тема на друга дискусия).

Сателитна свързаност за спешни случаи
Тук е и мястото на толкова обсъжданата сателитна свързаност, която би трябвало да ни позволява да изпращаме съобщения и да провеждаме разговори дори на локации без обхват. Още след като този слух се разпространи по медиите, Bloomberg зае отбранителна позиция, като разясни на всички неуки, че ставало въпрос само и единствено за прилагането на функцията при спешни случаи. Но нито Тим Кук, нито някой от екипа му реши да повдигне този въпрос по време на презентацията, което означава само едно: отново ни пратиха за зелен хайвер.


Това, което наистина ни зарадва, е редизайнът на iPad mini, станалите популярни по-малки прорези, дългоочакваната честота на опресняване на екрана от 120 Hz (тук с половин уста помрънкваме, че е единствено при iPhone 13 Pro) и кинематографичният режим на снимане. Но определено вече ще се съмняваме една идея повече през следващата една година, понеже очакваме слуховете за iPhone 14 да стартират още преди да сме разопаковали 13-ката.

Снимки: Apple/Unsplash

Виж още: iPhone 13, iPad mini и Apple Watch Series 7 са официални (ОБЗОР)

Тагове: