Американско семейство спечели първото в историята съдебно дело, в което беше разглеждана връзката между ваксините и бумът на неврологичните и автоимунни заболявания. Родителите на 9-годишната Хана Полинг, която страда от аутизъм след ваксинация, бяха обезщетени с 1.5 милиона долара.

Детето развило атуизъм (наред с други “странични ефекти”), веднага след като на 18-месечна възраст му поставили 9-валентна ваксина (срещу морбили, заушка, рубеола, детски паралич, варицела, дифтерит, коклюш, тетанус и Haemophilus influenzae). Въпреки опитите на фармацевтичните компании за извънсъдебно споразумение и дори намесата на държавата, за да бъде прекратено делото, близо 8 години след началото на кошмара семейството на Хана най-сетне постигна целта си: Доказа в съда, че ваксините могат да причинят по-опасни заболявания от тези, срещу които са създадени.

Още за същността и съдържанието на ваксините можете да четете и в подробен материал от октомврийския брой на HiComm.

 

Допълнителна информация:

Според британското медицинско списание BMJ (The British Medical Journal), още преди една година (в началото на 2011-а) разследващ репортер е представил доказателства, опровергаващи резултатите на Андрю Уейкфийлд. Лицензът на този английски лекар е отнет заради "сериозни професионални грешки" свързани с работата му над доказването на връзката между използването на ваксини и причиняването на аутизъм при 9 деца, в следствие на тях.

Редакцията на BMJ приема доказателствата за фалшифициране на данни, конфликт на интереси (получаване на пари от заинтересовани страни) и призовава към разсейване на страховете, предизвикани от използването на ваксини.

 

Повече информация за по темата ще намерите на:

http://www.npr.org/blogs/health/2011/01/06/132703314/study-linking-childhood-vaccine-and-autism-was-fraudulent

http://www.cnn.com/2011/HEALTH/01/05/autism.vaccines/index.html

Тагове: