По това време миналата година, HTC отчете своите най-ниски печалби от съществуването си досега. За съжаление, една година по-късно положението за компанията не се е променило коренно и низходящата траектория продължава. Тайванската смартфон компания докладва загуба от 1,88 млрд. тайвански долара ($ 62 милиона щатски) за първите три месеца на 2014 година.

HTC предупреди инвеститорите в своя последен доклад, че се очаква загуба за началото на 2014г., но дори и тези песимистични прогнози не са били достатъчно песимистични. Продажбите на компанията паднаха до 33,12 милиарда тайвански долар, вместо очакваните 35 милиарда и това разочарова анализаторите, които предвиждаха по-малка загуба.

По същество първото тримесечие, от януари до март, е слабо за HTC по отношение на представяне на нови продукти. HTC One M8 бе представен на 25 март и едва след 3 месеца ще можем да кажем, дали смартфонът се продава добре, или не.

Разбира се HTC залага и на средния клас с Desire 816 и Desire 610, а след по-малко от месец трябва да видим и One M8 Mini, който също може да наклони везните в положителна посока. Едно е сигурно, 2014-та ще бъде трудна година за HTC и в нея реално ще се види дали компанията може да се завърне на сцената на големите играчи или ще се свие още повече.

 

А знаете ли, че дисплеят на HTC One (M8) има най-краткото време за реакция при докосване?

Тагове: