Ето го и него - изцяло новия HTC One (M8)! Флагманът на HTC най-накрая бе представен официално на събития, състоящи се едновременно в Лондон и Ню Йорк.

Питър Чоу в момента представя смартфона на тайванската компания, който идва в красиво метално тяло, запазващо най-доброто от модела от 2013, но още по-добре изработено. Красивият външен вид крие под капака си и най-мощните хардуерни компоненти, достъпни на пазара. HTC One (M8) идва с 5-инчов FHD Super LCD 3 екран, процесор на Qualcomm Snapdragon 801, работещ на 2.3 GНz, 2 GB RAM, Duo камера, Sense 6.0 (наречен от HTC Six Sense), Extreme Power saving mode, Zoe, Sense TV и характерните за модела двойни високоговорители. Операционната система е Android 4.4 KitKat.

Extreme Power saving режимът е една от изненадите от HTC. С него One M8 може да издържи до 2 седмици (!) без презареждане, ако е активиран при 100% заряд на батерията. При 20% заряд получавате 60 часа повече време преди пълното изтощение на батерията (10% = 30 часа, а при 5% = 15 часа).

Звукът на HTC One M8 се осигурява от двойните предни високоговорители (HTC BoomSound), които са разработени в партньорство с Pioneer, Yamaha, Libratone, Parrot и много други, за които ще пишем в бъдещите ни подробни ревюта.

Двойната камера на HTC One M8 може да разпознае обектите, които са по-напред или по-назад в кадъра, за да може да ги замъглите (blur), ако поискате. Двойната светкавица пък ви позволява да правите много ясни и точни изображения в по-слабо осветени места. 

 

 


За съжаление камерата не е претърпяла сериозно развитие - тук не говорим за допълнителните функции, придобити от добавянето на втори сензор, а за резолюцията. Ултрапикселите са останали 4, но липсва оптичната стабилизация. Сигурни сме, че снимките ще бъдат с високо качество, но конкурентите пуснаха телефони, оборудвани с 16 и дори 20-мегапикселови камери. Някои от тях са способни да записват 4K видео.

Селфи манията не е подминала и новия One, тъй като предната камера е 5 MP, а е наличен специален режим за създаване на възможно най-добри автопортрети. Но да се върнем на голямата новост – двете тилови камери. С тях идват и някои нови функционалности – Ufocus позволява споменатата промяна на фокуса на вече заснета снимка, а с Foregrounder обектът от снимката може да се открои чрез промяна във фона или добавянето на допълнителни ефекти. С Copy & Paste може да бъде изрязан човек от една снимка, а след това поставен в друга, а Dimension Plus добавя интересен ефект, чрез който можете да видите снимката от друг ъгъл – само с накланяне на апарата. Автофокусът е бърз (300 msec), a светкавицата автоматично засича обстановката, предоставяйки необходимия цвят и определена осветеност, за да се постигне по-естествен тон на кожата на лицето. Чрез режима Slow Motion можете да записвате и видео съдържание на забавен каданс. Добрата новина е, че това може да се приложи и при отделни части от клипа.

HTC представи и специалния калъф за One M8, наречен Dot View. Името му се дължи на интересна функция - може да видите колко е часът и какво е времето навън чрез двойно почукване по него. Но едно от обещанията на HTC звучи наистина като сбъднат сън! Компанията обяви, че е подобрила софтуера си така, че вече няма да ни се налага да чакаме дълго за най-новите актуализации на Android, а ще ги получаваме, както това се случва при Google Play Editions - веднага!

Новият HTC One идва с още няколко екстри, които подобряват потребителското изживяване. Motion Launch е функция, която позволява на потребителя да общува с телефона, без дори да включва дисплея. Едно движение ще активира устройството, като Auto Answer например позволява приемане на обаждане само с поставяне на телефона до ухото.

HTC One M8 идва с познатата ни отпреди няколко седмици програма HTC Advantage, която предоставя 6-месечна допълнителна гаранция от случайно счупване. Освен това смартфонът ще бъде наличен още днес в някои страни, а до края на април ще може да бъде закупен в 100 държави и от 230 оператора. Очакваме в България през първата половина на май в три цвята - сиво, сребърно и златно.

 

Насладете се на видеото по-долу!

 

 

Новината се пише в момента...

Тагове: