Uber съобщи официално първата си покупка на друга компания. Транспортната услуга придоби картографската компания deCarta, която предлага създаване на карти, търсене на местни обекти и подробна навигация. deCarta ще продължи да работи в тези сегменти, но основният фокус на екипа на компанията ще бъде изместен върху подобряване на качеството на услугите, предлагани от Uber. От всички 40 служители на deCarta 30 ще работят с Uber, включително главният изпълнителен директор.

Както много редовни клиенти на услугата могат да потвърдят, неточностите в позиционирането са сред основните недостатъци на Uber. Случаите, в които колата пристига на адрес, различен от този, избран от клиента, далеч не са рядкост. Съвместната работа с deCarta ще ускори и разработката на UberPOOL – версия на услугата, която предлага транспорт за по-големи групи хора.

Покупката на deCarta е първата официално съобщена от екипа на Uber, но впоследствие представители на компанията съобщиха, че “много малък брой” други компании също са били придобити от Uber.

Знаете ли, че Uber вече има противници и у нас?