Преди няколко дни стана ясно, че продажбите на Tesla продължават да се увеличават, като запазват тенденцията да преследват рекордни стойности. Разбира се, това означава, че срокът за изчакване на нови поръчки расте, което определено поставя изпитание на нетърпеливите клиенти. Но какво ли е усещането само 5 дни след пристигането на така очакваната нова Tesla, воланът й да изпадне в ръцете ти?  
За съжаление Прерак Пател може да разкаже подробности за точно такъв случай: той споделя, че бил заедно със съпругата и децата си в новото возило, шофирайки с нормална скорост в лявата лента на магистрала близо до Уудбридж Мол в Ню Джърси. Изведнъж воланът останал в ръцете му, но той запазил самообладание, отпуснал газта, натиснал спирачката и успял да отбие на предвидено за това място. Пател споделил, че на полицията са били нужни 10 до 20 минути да пристигне на мястото и че колата по-късно е била изтеглена до близкия сервизен център на Tesla. От публикуваните снимки се вижда, че Пател не преувеличава за случилото се.

 

Според информация на сервизен представител е липсвал болт от волана. Друго нелепо съвпадение е, че Пател е поръчал автомобила си точно в деня, в който от компанията са обявили намаляване на цените - на фаталния 13 януари. Той споделя, че винаги е искал да кара Tesla, но сега се е разколебал и е изискал възстановяване на сумата, защото вече няма доверие в компанията.  

Снимки: Unsplash/@preneh24

Виж още: Tesla са изгубили 204 милиона долара заради биткойн инвестицията си