Трябва да признаем, че луксозните смарт часовници се опитват да наваксат по отношение на функции като проследяване на пулса, интелигентни асистенти и ясни OLED дисплеи. Но при тях трябва да има една открояваща се нотка на лукс и ексклузивност. И точно тук експериментът може да се превърне във фурор или в истински провал. И така, как Tag Heuer ще изкуши със своя дигитален часовник? Отговорът е лесен: собственикът му се превръща в един вид супергерой, синхронизиращ носимото си устройство със своето Porsche.  Партньорството между двете компании не е ново - вече сме виждали по-традиционни примери при механичните хронографи.  
TAG Heuer Connected Calibre E4 Porsche Edition е много повече от смарт часовник с приковаващ окото дизайн: матово черният корпус от титан е допълнен от акценти Frozen Blue, заимствани от електрическото Porsche Taycan, и персонализирана опция за циферблат Circuit, която съчетава елементи на платка с фини намигвания към състезателни писти.

Не е толкова фин или елегантен като повечето от предложенията на Tag Heuer, но със сигурност изглежда по-модерен. 
По отношение на характеристиките той е захранван от процесор Qualcomm Snapdragon Wear 4100+ и работещ с Wear2 OS на Google. Батерията му би трябвало да издържа до 24 часа след 90-минутно зареждане, въпреки че тази стойност варира. Основните функции включват компас, барометър, NFC функционалност за системи за докосване и плащане и водоустойчивост до дълбочина от 50 метра: стандартни неща за премиум смарт часовник днес. И най-важният детайл - той поддържа свързаност с повечето автомобили с марката Porsche, включително тези от гамата на бранда за 2022 г. На екрана на часовника могат да бъдат демонстрирани общият пробег на превозното им средство, текущото ниво на зареждане на автомобила и прогнозният пробег (за електрически модели) или само прогнозният пробег (за стандартни модели). Чрез часовника дори можете да нагласяте температурата в супер автомобила си, което със сигурност е голямо удобство в горещ следобед или пък в мразовито утро.  
TAG Heuer Connected Calibre E4 Porsche Edition ще бъде официално наличен от септември и очакваната цена е 2750 долара. Наличието на Porsche не е задължително, но определено осмисля една такава луксозна покупка.

Снимки: TAG Heuer

Виж още: TAG Heuer пуска Super (скъп) Mario умен часовник