Настоящата любима закачка на Sony е да играе ролята на производител на автомобили, а сега гигантът обяви, че е подписал меморандум за разбирателство с истинския автомобилен производител в лицето на Honda, за да обсъди и доразвие тази идея.

Двете компании съвместно обявиха, че ще проучат намерението си да създадат съвместно предприятие през тази година, което ще бъде фокусирано върху разработването и продажбите на нови електрически превозни средства, както и разработването и пускането на нова „платформа за услуги за мобилност“ за използване с новото превозно средство.

Съгласно сегашния дизайн на това, как ще изглежда новото съвместно предприятие, Sony ще предостави своя опит в „изображения, сензори, телекомуникационни, мрежови и развлекателни технологии“, докато Honda ще предостави... ами, реално частите за самите автомобили.

Новата компания, създадена от двете японски фирми, ще стои зад всичко - от дизайна и разработката, чак до продажбите на получените нови електромобили. 
Ако всичко върви по план (което почти сигурно подлежи на промяна предвид ранния етап на тези дискусии), съвместното предприятие ще започне да продава първите си автомобили през 2025 г.

Sony вече демонстрира желанието си да бъде автомобилен производител, като това бе видно на годишното технологично изложение на CES. Там компанията изненада всички, като представи концептуален автомобил, наречен Vision-S, на изложението през 2020 г., след което сподели допълнителни подробности през 2021 г., включително видеоклипове на работещ прототип, движещ се както по писта, така и по обществени пътища. Съвсем наскоро компанията представи концепция за SUV Vision-S в допълнение към оригиналния седан и заяви, че ще стартира нова компания, наречена Sony Mobility Inc., за да се съсредоточи върху „проучването“ на комерсиализацията на собствените си електромобили.

Снимка: Sony

Виж още: Оригиналният Apple Watch вече е пенсионер

 

 

Тагове: