Tesla пропусна целта си да достави 100 000 бройки от Tesla Model S и Х през последното тримесечие на 2018 г., но компанията все пак има добри новини за совите инвеститори и клиенти. От новия доклад за производството на компанията става ясно, че през Q4 2018 са произведени 86555 коли, като така периодът става най-доброто тримесечие в историята на компанията. От тях 61394 са Tesla Model 3, а останалите са Tesla Model S и Model X. По отношение на доставките, Tesla е изпратила на новите им собственици 90700 коли през Q4, което отново е рекорд за компанията.  

Друга положителна новина е това, че Tesla ще намали цените на своите коли, за да компенсира намалените данъчни облекчения от тази година. Така от 2-ри януари цените и на трите модела намаляват с 2000 долара.

Така годината започва добре за Tesla и може да продължи в този дух, ако дългоочакваният и финансово достъпен Model 3 успее да дебютира по-късно тази година на цена от само 35 000 долара. Повече за състоянието на компанията ще разберем след няколко седмици, когато Tesla ще обяви финансовите си резултати за последното тримесечие и ще видим дали компанията  е направила достатъчно, за да излезе на печалба.

Възходът на онлайн видеото

---

10-те най-четени материали в HiComm за 2018

Тагове: