Tesla вече започва да открива устройства за измама на автопилот системата, които ви позволяват да не държите волана, и ще ви санкционира, ако го използвате.

За да използват автопилот и пълно самоуправление (FSD системата), Tesla изисква шофьорите да държат ръцете си на волана. Системата обаче не е оборудвана да разпознава ръцете на волана. Тя може само да открие въртящ момент, приложен към него, така че автомобилният производител редовно моли шофьорите да поставят ръце върху кормилото, за да продължат да използват автопилота.

Това накара някои хора да използват това, което се нарича „устройства за заблуда“. Понякога може да бъде толкова просто, колкото да затиснете бутилка с вода във волана, за да приложите известен натиск върху някои специално направени сензори, за да подмамите системата за наблюдение на водача на Autopilot.

Американският транспортен регулатор дори трябваше да се намеси и да забрани устройства, които откровено се продават за тази цел. Едно от тези устройства за откриване на автопилот се опита да се преобрази като стойка за телефон, но отново беше спряно.

Сега Tesla се опитва да се справи с проблема директно чрез софтуер.

Сайтът Teslascope, който рови в софтуерните актуализации на Tesla, откри нещо интересно в последната актуализация на FSD Beta. Tesla вече може да открива устройства за повреда на автопилота и принуждава шофьорите да изключат автопилота, ако бъдат открити.

Това е интересен нов подход към проблема, тъй като FSD системата на Tesla влиза в по-широко разпространение за всеки, който е закупил пакета FSD в Северна Америка. Тъй като технологията все още е в бета-версия и несъмнено е опасна, ако шофьорите сами не обръщат внимание, Tesla се старае да намери начини да се увери, че шофьорите наистина поставят ръцете си на волана и са готови да поемат контрола по всяко време.

Компанията също все повече използва своята камера, обърната към кабината, за да следи вниманието на водача, и е известно, че изпраща предупреждения на шофьора, когато погледът му не е насочен към пътя.

Снимка: Tesla

Виж още: Проведете следващата си Zoom среща във вашата Tesla