LG Electronics ще представи своя двукрак интелигентен робот с изкуствен интелект на изложението CES 2024. Този двукрак робот на LG съчетава усъвършенствани роботизирани, AI и мултимодални технологии. Този агент с изкуствен интелект за интелигентен дом има за цел да бъде всеобхватен домашен мениджър и спътник, демонстрирайки визията на LG за "дом с нулев труд". Роботът разполага с възможности за независима навигация, увлекателни вербални взаимодействия и изразителни движения чрез съчленени стави на краката.

Роботът за интелигентен дом на LG е оборудван с мултимодална AI технология, която обединява разпознаване на глас и изображения с обработка на естествен език. Той може да разбира контекста и намеренията, като се включва в сложни разговори с потребителите. Функционирайки като мобилен център за интелигентен дом, този робот от LG безпроблемно свързва и управлява различни уреди за интелигентен дом и устройства от областта на Интернет на нещата. Благодарение на сътрудничеството на LG с Qualcomm Technologies, Inc. машината включва платформата Qualcomm Robotics RB5, която ѝ дава възможност да разполага с мощни функции на изкуствения интелект на устройството като разпознаване на лица и потребители.

Вградените камера, високоговорител и сензори на агента с изкуствен интелект събират данни за околната среда в реално време, включително температура, влажност и качество на въздуха в помещенията. Използвайки усъвършенстваните технологии за изкуствен интелект на LG, агентът непрекъснато се учи от тези данни и външна информация, като предлага функционалности като наблюдение на домашни любимци и домашна сигурност. Потребителите могат да се грижат дистанционно за своите домашни любимци и да получават предупреждения за всякакви необичайни дейности, засечени от агента с изкуствен интелект.

Многофункционалността на алгоритъма за интелигентен дом на LG се простира до автономно патрулиране на дома, като изпраща известия за отворени прозорци или оставени включени светлини. Той може също така да помогне за пестене на енергия, като се свързва с интелигентни контакти и изключва неизползваните устройства в цялата къща. Когато потребителят се върне у дома, агентът с изкуствен интелект го посреща на входната врата. Той също така оценява емоциите му чрез анализ на гласа и лицето и адаптира музика или съдържание според настроението му. Освен това той оказва помощ при изпълнението на ежедневните задачи, като предлага подробности за транспорта, актуализации на времето, лични графици и напомняния за лекарства.

Снимка: LG

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч