Take-Two и Zynga ще се слеят на 23 май в една от най-големите сделки в игралната индустрия. Акционерите на всяка организация одобриха всички предложения, свързани с обединението на компаниите в четвъртък.

Акциите на Zynga ще спрат да се търгуват, след като пазарът затвори в петък, и вече няма да се предлагат на борсовия индекс NASDAQ.

През януари компанията майка на Rockstar Take-Two разкри планове за закупуване на Zynga в сделка за 12.7 милиарда долара.

Това ще бъде най-голямото завършено придобиване в историята на игровата индустрия, въпреки че се очаква да бъде по-ниско като стойност от планираното от Microsoft придобиване на Activision Blizzard за 68.7 милиарда долара - сделка, за която производителят на Xbox заяви тази седмица, се движи сравнително бързо.

От понеделник големите хитове на Take-Two като Grand Theft Auto, Borderlands, NBA 2K и BioShock ще бъдат поставени под същия покрив като изключително популярните марки за социални игри на Zynga, включително FarmVille и Words With Friends.

Главният изпълнителен директор на Take-Two Щраус Зелник каза, че опитът на Zynga може да ѝ помогне да развие своите амбиции за безплатна игра и кросплатформи и да пренесе своите конзолни и компютърни свойства на мобилни устройства.

Компанията майка на GTA Take-Two иска Zynga да пренесе основните си франчайзи на мобилни устройства. Компанията се надява да донесе първия си основен франчайз на мобилни устройства чрез Zynga „относително скоро“.

„Вярваме, че комбинацията със Zynga ще бъде трансформираща за нашата компания, тъй като създаваме мощно и разнообразно портфолио от водещи заглавия в индустрията, като същевременно ставаме лидер в мобилните игри“, каза Зелник.

Главният изпълнителен директор на Zynga Франк Гибо добави: „Развълнувани сме, че сме една крачка по-близо до комбинирането на безплатните игри на Zynga и нейната мобилна платформа от следващо поколение с най-добрите марки на Take-Two и известните интелектуални продукти“.

Снимка: Rockstar

Виж още: Заместникът на Мъск предвижда посещения на Марс в рамките на следващите 10 години

 

 

Тагове: