Трудно е да се повярва, че са минали 40 години от пускането на Tetris - една от най-популярните игри, издавани някога. Създадена от софтуерния инженер Алексей Пажитнов през 1984 г., играта Tetris преминава през множество итерации, но пристрастяващият ѝ геймплей винаги остава един и същ.

Тази седмица бе отбелязана 40-ата годишнина на Tetris и playSTUDIOS, разработчик и издател на безплатни мобилни игри, които предлагат реални награди на играчите, обяви незабавното пускане на Tetris Block Puzzle и освежаване на Tetris mobile.

През 2021 г. playSTUDIOS успя да си осигури ексклузивни глобални права за разработване и публикуване на заглавия на Tetris за мобилни платформи, но интелектуалната собственост продължава да бъде на The Tetris Company.

Новата игра Tetris Block Puzzle е специално разработена за широката аудитория от обикновени мобилни геймъри. При стартирането си играта предлага два режима на игра - Adventure Mode (режим на кампания) и High-Score Mode (режим на високи резултати), но разработчиците обещаха, че ще разширят обхвата им с много други режими, които ще се появят в бъдещите актуализации.

Обновената мобилна игра Tetris въвежда нови анимации, които имат за цел да пренесат интелектуалната собственост в модерните времена. Също така са добавени и нови звукови ефекти, както и възможност за избор между класическия режим Marathon Mode и нов, по-бърз Adventure Mode с допълнителни нива.

По-важното е, че за да направи игрите по-привлекателни, playSTUDIOS интегрира своята програма за лоялност myVIP, която позволява на играчите да печелят точки за лоялност както от Tetris, така и от Tetris Block Puzzle.

Тези точки могат да бъдат заменени за ексклузивни сувенири от Tetris, участие в томболи за вечеря със създателя на Tetris, пропуски за увеселителни паркове и др.

Както Tetris Block Puzzle, така и обновените мобилни игри Tetris вече са достъпни за безплатно изтегляне за iOS и Android.

Снимка: Unsplash

Виж още: Струпвания в сърцата на галактиките могат да предизвикат челен сблъсък на черни дупки

 

Тагове:
Още от Play