В Call of Duty сезон 5 Ники Минаж ще бъде първата жена - известен "оператор", с която ще може да се играе, обяви Activision. Тя ще се появи във Warzone и Modern Warfare 2 като част от 50 Years of Hip Hop Celebration на CoD, заедно със Snoop Dogg и 21 Savage.

В миналото в CoD са се появявали и други знаменитости, сред които Лионел Меси, Кевин Дюрант и Snoop Dogg (вече многократно). Минаж обаче е "първият в историята на Call of Duty оператор от женски пол със собствено име", отбеляза разработчикът. "Времето за игра свърши; това не е Chill Nicki; това е Red Ruby Da Sleeze", добави компанията, позовавайки се на песента и видеото на Минаж, публикувани по-рано тази година.

По-късно в сезон 5 Минаж ще се появи и ще има собствен магазин, в който вероятно ще се продават артикули, включително горещата розова пушка на снимката по-горе. Появата на Минаж беше предизвестена миналата година във видеоклип в YouTube, наречен Squad Up, в който участваха още Лил Бейби, Букайо Сака и Пийт Дейвидсън - макар че не се знае дали тези хора също ще се появят в CoD в някакъв момент.

Уебсайтът на сезон 5 показва и информация за 9-милиметровия автомат ISO, щурмовата пушка AN-94 и други оръжия. CoD визуализира и мултиплейър допълнения като нови карти за Животновъдство и Петровска нефтена платформа. Междувременно Warzone 2.0 добавя нови локации като стадиона във Верданск. Сезон 5 ще включва и разкриване на предстоящата игра Call of Duty 2023 (Call of Duty: Modern Warfare 3) - във Warzone. Сезон 05 Call of Duty: Modern Warfare II и Call of Duty: Warzone ще стартират на 2 август в 9:00 часа българско време на всички платформи.

Снимка: Activision

Виж още: Защо популярността на ChatGPT намалява?

 

Тагове: