Слуховете за Nintendo Switch 2 не са отскоро, но изглежда, че японската компания за игри наистина е все по-близо до пускането на нова конзола.

Сайтът Eurogamer съобщава, че Nintendo е демонстрирала Switch 2 пред разработчици при закрити врата на изложението Gamescom в Кьолн, Германия.

Изданието съобщава също, че Nintendo е показала на разработчиците редица технологични демонстрации, включително "подсилена" версия на The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Медията подчертава, че това е било само техническо демо и че не е имало намек, че Nintendo планира да преиздаде играта за Switch 2.

Eurogamer също така потвърди предишни съобщения, че Nintendo планира да пусне Switch 2 през втората половина на 2024 г. и че ключови партньори вече разполагат с комплекти за разработка. Сайтът обаче твърди, че Nintendo иска да пусне конзолата "възможно най-скоро".

На този етап не знаем много за предполагаемата конзола освен твърденията, че тя ще разполага с чипсет NVIDIA Tegra T239 и ще поддържа 4K картина. Но се надяваме Nintendo да предложи обратна съвместимост с огромната библиотека от оригинални игри за Switch.

Снимка: Unsplash

Виж още: Nintendo Switch 2 може да има повече RAM от Xbox Series S