Naughty Dog работи по римейк на The Last of Us, защото очевидно отново сме 2013 г. Шегата настрана, ако това е вярно, прочутата игра ще се появи за трето поколение PlayStation конзола.

Според Bloomberg проектът е бил възложен на ново студио под шапката на Sony, но след това е прехвърлен при титулярите от Naughty Dog.

В същото време всяка надежда да видим наистина нова игра за актуалната конзола намалява, още повече след като стана ясно, че продължението на Days Gone 2 няма да види бял свят. Студиото Sony Bend неуспешно е предложило идеята за продължение още през 2019 г. Въпреки че първата игра е излязла на печалба, нейната разработка отнема много време, а ревютата са били противоречиви.

Вместо това част от Sony Bend помага на Naughty Dog по неназованa мултиплейър игра. Другата част от малкото студио пък е трябвало да работи по нова Uncharted игра под ръководството на Naughty Dog, но този проект също е прекратен. Това е трябвало да бъде оригинален нов проект на Sony Bend, най-вероятно под формата на прикуел извън вселената, създадена от Naughty Dog. В резултат служителите на Sony Bend се притесняват, че могат да бъдат погълнати от Naughty Dog.

Според разкритията всичко това се случва, защото Sony има нездрав интерес само към супер хитове и не иска да поема творчески рискове. В подкрепа на това е скорошната реорганизация на студиото Sony Japan и масовото напускане на служители.

Снимка: Sony

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

 

Тагове: