Главният дизайнер на The Last of Us Нийл Дръкман обяви на фестивала SxSW, че НВО сериалът по хитовата поредица, за чиято разработка помага той, ще следва събитията от първата игра, но ще се различава в някои ключови моменти.

Дръкман потвърди, че първият сезон на сериала по The Last of Us ще обхваща събитията от първата игра с акцент върху философските измерения на историята. Според него това е най-важният елемент от света на играта, който продукцията на НВО трябва да улови. По-дребните детайли като това, дали героите са облечени по същия начин както в The Last of Us, не са толкова важни за него и режисьора Крейг Мазин. Дръкман признава, че зрителите, които са играли The Last of Us ще познаят част от диалога в сериала, но големи части от епизодите ще се различават значително.

„В играта има повече геймплей и екшън, докато за целта на сериала искаме да акцентираме повече върху драмата на героите. Не е необходимо да учим зрителите как да използват оръжие. Някои от любимите ни моменти досега се различават драстично от сценария на The Last of Us и нямам търпение всички да ги видят“, казва той.

Така всичко изглежда на място за началото на снимките на The Last of Us, като вече знаем, че в главните роли като Джоел и Ели ще видим съответно Педро Паскал и Бела Рамзи.  

Снимка: Sony

Виж още: Hades е най-добрата игра в Steam според потребителските ревюта