Според слуховете, които се разпространяват онлайн, PlayStation 5 Pro ще се продава като машина със 120 FPS и 4K благодарение на по-добрите си спецификации и AI ъпскейлинг, по които Sony работи от известно време.

В нов видеоклип, споделен от YouTube канала Moore's Law is Dead, NXGamer разкри, че няколко неназовани източника са потвърдили, че предстоящото обновяване на хардуера наистина ще включва AI ъпскейлинг по подобие на NVIDIA DLSS, по който се работи от известно време, което заедно с подобрените спецификации спрямо базовия модел ще позволи на Sony да продава системата като 120 FPS, 4K машина.

Макар че това няма да е оригинална 4K система, японската компания няма да има проблем да я рекламира като такава, тъй като в днешно време технологиите за ъпскейлинг и реконструкция на изображенията се използват широко в индустрията, за разлика от 2016 г., когато рендирането на PS4 Pro беше сред малкото технологии за реконструкция на изображението, достъпни за потребителите.

Предстои да разберем как ще функционира AI ъпскейлингът за PlayStation 5 Pro, но според NXGamer вероятно ще е необходима известна работа от страна на разработчиците, за да го приложат. От друга страна, подобренията в производителността вероятно няма да изискват много работа от разработчиците, особено за игрите, които вече идват с режими с поддръжка на VRR за 40 FPS. Фактът, че повечето заглавия от първа страна за PlayStation 5 идват с тези режими, е много добър показател за това, тъй като студиата ще са сред първите, които ще научат за плановете на Sony и ще осигурят бъдещето на своите игри, така да се каже.

Въпреки че аргументите звучат изключително вероятно, трябва да приемаме всичко, казано дотук, с известна доза сол. PlayStation 5 Pro все още не е представена официално, така че в момента няма как да знаем как мощта на конзолата ще подобри визуалните ефекти и производителността.

На този етап обаче, дори и без официално потвърждение, изглежда почти сигурно, че PlayStation 5 Pro ще бъде пусната в някакъв момент. По-рано тази седмица съобщихме за широк консенсус в индустрията за пускане на пазара през втората половина на годината.

Снимка: Unsplash

Виж още: Asus Zenbook Duo (2024) - прелестна продуктивност (РЕВЮ)

Тагове:
Още от Play