Миналата седмица Sony разкри т.нар. олекотена версия на своята конзола PlayStation 5. Разговорно наричана Slim, въпреки че това не е официалното ѝ име, тя е по-малка и тънка от оригинала, макар и с малко. Сега нов теч на информация ни казва кога можем да очакваме новата ревизия по магазините.

В първоначалния си пост на блога на PlayStation Sony спомена, че новата PlayStation 5 система ще се появи през ноември, след като се изчерпат запасите от оригинала. Сегашният слух вече ни дава точни дати.

Според него както дигиталната версия на PlayStation 5 Slim, така и нейната версия с оптично устройство ще бъдат налични в САЩ от 10 ноември. Пакетът с играта Spider-Man 2 обаче ще излезе два дни по-рано - на 8-и.

Sony посочи, че технологията в новия модел е същата като в сегашния. Новост тук са по-малките габарити, SSD диск с капацитет 1 ТВ и опция за външно Blu-ray устройство, ако си вземете дигиталната PlayStation 5 Slim. Редуциран е обемът на новата конзола с 30 процента, докато теглото съответно е намалено с 18 и 24 процента.

Версията на олекотената PlayStation 5 с диск ще струва 500 долара, което е колкото сегашната. Дигиталната PlayStation 5 Slim обаче ще бъде по-скъпа от сегашния модел и ще струва 450 долара. Ако се спрете на нея, може да се сдобиете с отделно дисково устройство за 80 долара.

Засега не се знае за кога е предвидена премиерата на новата ревизия на PlayStation 5 в други страни. Sony вече посочи, че това може да стане месеци след американската премиера.

Снимка: Unsplash

Виж още: Услуга за здравни съвети с изкуствен интелект ще се появи в iOS през 2024 г.

 

Тагове: