OneXPlayer представи повече информация за своя джобен геймърски модел X1 тип 3 в 1, задвижван от процесори Intel Meteor Lake, чиято цена започва от 859 долара.

OneXPlayer X1 направи голяма крачка напред в индустрията, особено когато беше обявен преди месец, тъй като не само разполагаше с процесор Core Ultra на Intel, но и с отличителен дизайн, който не беше виждан преди на пазара.

Преносимият компютър е всичко, от което се нуждаете в едно съвременно устройство, независимо дали става въпрос за игри или за ежедневна работа, или дори за вградените функции за поддържане на леки потребителски натоварвания. Размерът на формата 3 в 1 е наистина единствен по рода си на пазарите и нямаме търпение да видим какво ще донесе OneXPlayer X1 на своите потребители. Minisforum също ще предложи своя джобен компютър V3 3 в 1 с подобно потребителско изживяване, но той е базиран на APU Ryzen 8040 "Hawk Point" на AMD.

На първо място, нека разгледаме подробности за вградените процесори, които са не други, а Core Ultra 7 155H и Core Ultra 7 125H на Intel, които се считат за следващите процесори, които ще доминират на пазарите на преносими компютри поради съотношението производителност на ват, с което се отличават. Що се отнася до спецификациите, Core Ultra 7 155H разполага с 16 ядра в конфигурация 6+8+2, 22 нишки, базов тактов честотен генератор от 3.8 GHz, ускорителен тактов генератор до 4.8 GHz, 24 MB L3 кеш и 28W TDP. Core Ultra 7 125H разполага с 14 ядра с 18 нишки, базов тактов честотен генератор 3.6 GHz и тактов генератор за повишаване на честотата до 4.5 GHz. Той разполага с 20 MB кеш и е конфигуриран с 28W TDP.

OneXPlayer X1 разполага с всички налични екстри, а друга интересна област е вграденият дисплей на портативното устройство. Той разполага с 10.95-инчов 2.5K LTPS дисплей с максимална разделителна способност 2560 x 1600 пиксела заедно със 120Hz честота на опресняване и 540 nit яркост. Дисплеят е снабден и със 138% sRGB цветова гама, което гарантира, че независимо дали става въпрос за игри или медийно потребление, потребителят ще получи максимума от дисплея.

Преминавайки към опциите за съхранение и памет, OneXPlayer X1 идва с поддръжка на памет LPDDR5x с тактова честота 7467 MHz, което го поставя в по-високия клас на индустрията. Тъй като е известно, че процесорите Meteor Lake работят най-добре с по-високоскоростни памети, включването им е логично в този случай и се очаква производителността да бъде на най-високо ниво. Освен това за съхранение на данни устройството е снабдено с M.2 2280 PCIe 4.0 SSD слот.

Сега преминаваме към по-решаващия фактор, а именно цената на портативния компютър. OneXPlayer X1 се предлага с два различни вградени процесора, както беше споменато по-рано. Компанията е интегрирала и пакети, ако потребителят иска да закупи ONEXGPU, което е нейното преносимо eGPU решение, предназначено да осигури максимална графична производителност.

Снимка: OneXPlayer

Виж още: 76 от 100-те най-играни игри в Steam вървят на Steam Deck