Издателският лейбъл на Take Two Private Division обяви, че работи с Wētā Workshop - продуцентската компания, която създаде специалните ефекти в трилогията „Властелинът на пръстените“ на Питър Джаксън - върху нова игра, „разположена във вселената на Средната земя на Дж. Р. Р. Толкин“.

Играта, която ще се основава на „литературните произведения от поредицата“, в момента е в ранна разработка и се очаква да стартира през фискалната 2024 година на Take Two, въпреки че разбираемо не е обявена конкретна дата на пускане.

Ръководителят на Private Division Майкъл Ворош казва: „Развълнувани сме да си партнираме с Wētā Workshop, за да издадем игра, развиваща се в такава необикновена и знаменита вселена“, добавяйки: „Никой не е по-добре оборудван от екипа на Wētā Workshop, за да създаде отличително, ново игрово изживяване в Средната земя“.

Със сигурност има доза истина в това. Wētā Workshop редовно се занимава с много неща от вселената на Толкин през последните две десетилетия. Най-вече Wētā стоеше зад визуалните ефекти на трилогията „Властелинът на пръстените“ на Питър Джаксън, която, ако някога сте гледали DVD екстрите на Extended Edition, включва някои доста невероятни неща като хилядите костюми и моделите за Ломидол и Минас Тирит. Wētā работи и върху по-малко оценената (но все пак впечатляващо изглеждаща) трилогия „Хобитът“, а напоследък участва и в очаквания сериал предистория на Amazon.

Засега има много малко информация за това, каква игра прави Wētā, но Ейви Уолкин от Wētā заявява: „Привилегия е да създадеш нова игра, която се развива в Средната земя, особено такава, която е толкова различна от това, което феновете са играли преди“. Уолкин добавя още: „Вълнуваме се геймърите да изследват Средната земя по начин, по който не са го правили досега“.

Комбинирайте последното твърдение с дълбокия опит на Wētā с изграждането на свят, базирано на Толкин, нашето предположение е, че това е LOTR игра с отворен свят, която излиза извън границите на Мордор.

Снимка: NetEase Games

Виж още: След 3 години чакане никога няма да видим мобилната World of Warcraft игра