Продажбите на Cyberpunk 2077 Phantom Liberty са надхвърлили 4.3 милиона бройки в световен мащаб, обяви CD Projekt Red. Освен това студиото разкри интересна подробност за предстоящата нова игра The Witcher 4.

Впечатляващите данни за продажбите бяха разкрити като част от последния финансов отчет на студиото за третото тримесечие на 2023 г. Интересното е, че CDPR сподели също така, че разширението е с приблизителен процент на привързаност от около 20%. Ако гледаме най-скоро съобщените данни за продажбите на Cyberpunk 2077 - 25 милиона към октомври 2023 г., това би означавало, че вместо това гледаме на процент на закупуване на експанжъна от около 17%.

Презентационните слайдове за третото тримесечие на 2023 г. на CDPR разкриват и някои подробности за екипите за разработка на студиото, ангажирани с текущи проекти, включително Phantom Liberty, предстоящото Ultimate Edition на Cyberpunk 2077, поддръжката на Cyberpunk 2077, проекта Sirius, GWENT, The Witcher 3 Next-gen и Witcher 4 с кодово име Polaris. Както може да се забележи от представената графика, по-голямата част от персонала на CDPR в момента работи по новата игра Witcher: Polaris, като това всъщност се случва за първи път от началото на разработката на играта.

CD Projekt Red потвърди, че разработва нова сага за приключенията на Гералт и неговия свят още през март 2022 г. Новата сага ще бъде базирана на Unreal Engine 5 и ще включва няколко игри.

"Имаме предвид повече от една", заявиха от CDPR през септември миналата година. "Първата сага беше от три игри, така че сега мислим за повече от една игра, но сме в предпродукция на първата игра от втората сага за вещиците."

Снимки: Unsplash/CD Projekt Red

Виж още: YouTube иска да помислите, преди да публикувате хаплив или обиден коментар