PS5 е настоящият пазарен лидер, но има няколко ключови области, в които конзолите Xbox от серията S|X на Microsoft са очевидно по-добри. Сред тях е обратната съвместимост, която е огромен плюс за конзолите Xbox.

Xbox Series S|X е напълно съвместима с почти всички игри за Xbox One. Освен това можете да играете огромна част от игрите за Xbox 360 и оригиналните игри за Xbox на конзолите чрез емулация. Изглежда, че Sony възнамерява да предложи своя версия на тази функция, тъй като PlayStation работи по обратна съвместимост с PS3 игри за PS5.

PS3 разполага с феноменална библиотека, която скоро може да бъде изгубена във времето. Тази конзола е на повече от 17 години, така че феновете закономерно поискаха от Sony мерки за запазване на богатия каталог. По време на последния подкаст Xbox Era Ник Бейкър разкри, че Sony има планове да запази библиотеката на PS3. Той уточни, че Sony не работи по пълна обратна съвместимост.

Това вероятно означава, че се планира нещо подобно на предложението на Xbox. Феновете могат да очакват, че ще бъдат поддържани избрани игри, като Sony ще избере едностранно най-големите игри за PS3 за програмата.

Въпреки че това може да звучи разочароващо, трябва да отбележим, че програмата за обратна съвместимост на Xbox е нараснала доста от първите ѝ дни. Въпреки че започна с подобна предпоставка, тя поддържа почти всяка игра, за която може да се сети човек.

Затова феновете трябва да очакват популярни IP-та като Infamous, Sly Cooper, God of War и други да се появят на PS5.

Снимка: Unsplash

Виж още: Нов магнит без редкоземни метали е на път да промени завинаги двигателите

Тагове: