За новата ревизия на успешната конзола Nintendo Switch се говори от доста време, но повечето слухове за Pro модел бяха доста спекулативни – поне досега, защото нов доклад на Bloomberg дава доста конкретна информация. Според медията, Nintendo възнамерява да анонсира нов Switch модел тази година и той ще разполага с по-голям дисплей и по-висока резолюция за вашия телевизор.

Позовавайки се на доверени източници, сайтът посочва, че подобреният Nintendo Switch ще разполага със 7-инчов OLED дисплей в 720р срещу 6.2 инча на стандартния Nintendo Switch и 5.5 инча на Nintendo Switch Lite. Работата по дисплея е поверена на Samsung Display, а началната бройка е малко над 1 милион на месец.

Очаква се новият Nintendo Switch да постига 4К резолюция през телевизор, което е сериозен ъпгрейд спрямо сегашните 1080р. Това обаче може да се окаже проблем за някои разработчици, тъй като пропастта между портативната и ТВ резолюцията e огромна.

Изработените за новия Nintendo Switch панели от Samsung трябва да започнат да се появяват през юли. Bloomberg твърди, че Nintendo се прицелва в премиера през празничния сезон, когато по традиция търсенето е най-голямо. Това означава, че можем да очакваме конзолата около декември, но както Nintendo, така и Samsung отказват да коментират.

Ако тази информация е достоверна, това означава, че наистина ще изпратим 2021 г. с дългоочакваната ревизия на Nintendo Switch, както и че през следващите месеци със сигурност ще се появяват нови течове.   

Снимка: shutterstock

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера