Не е тайна, че светът на гейминга е едно страхотно място за феновете да открият своята половинка. Не са рядкост случаите, в които първите симпатии и трепети се изживяват във виртуалния свят на игрите. Съответно е малко странно, че в самите им сюжети любовта не е често срещан спътник. Но това не означава, че тя липсва. Ето и нашата селекция за най-запомнящите се двойки:

 

 

Link и Zelda

 

 

Времето може и да минава, но лаиците все още се чудят защо играта носи името на принцеса Zelda, след като през повечето време на екрана е Link. Любовните отношения между двамата обаче са все още изпълнени с неясноти. В зависимост коя игра от поредицата сте избрали, ще попаднете на различни разновидности: в началото Зелда изглежда почти безразлична към нейния спасител, в Skyward Sword романтичната нотка вече се загатва, а в Ocarina of Time ни се струва, че сме близо до развръзката. А и приключенията така завладяват героите, че почти няма моменти, в които да обсъдят трепетите си. Разбира се, типично за жанра, феновете така и не могат да видят двойката да прекарва повече време заедно. Форумите са изпълнени с интерпретации на малкото емоционални ситуации, които да послужат като успокоение, че всъщност всичко е ясно, само ние не сме го разбрали. Чувството, че ще има и още, обаче не ни напуска и с нетърпение очакваме новите премеждия на Link и Zelda.

 

 

Mario и Princess Peach

 

 

Това е иконична двойка, която разбива толкова стереотипи. Шармантната романтична блондинка, с аристократичен произход, която се влюбва във смелия водопроводчик - така представено, е доста объркващо. Що се отнася до финансите, Марио печели безброй много монетки, които явно Peach харчи за дантелени чадърчета. Двамата, по подобие на Link и Zelda, не успяват да прекарват достатъчно време заедно, защото дори когато отиват на екзотична почивка, Peach е отвлечена от лошия Bowser, който се опитва да се ожени за нея. И колкото в съзнанието да ни се появяват определения като gold-digger и trophy wife, не забавяйте, че това е просто игра в един изключително цветен и жизнерадостен свят, в който доста от нас биха искали да живеят, така че е по-добре да си преосмислим разбиранията.

 

 

Tidus и Yuna

 

 

Любовта между Tidus и Yuna е може би най-красивата романтична история, завладяла феновете на Final Fantasy X. Всъщност повечето от тях смятат, че в случая любовта надделява над приключенията, което не е често срещано в сюжетите на игрите. И за да се отличават от останалите, Tidus и Yuna валидират чувствата си един към друг през цялото време, което рефлектира във феноменално красиви сцени. Съответно, ако търсите игра, която да е буквален mood maker, ви съветваме да се насочите към Final Fantasy X.

 

 

Nathan и Elena

 

 

Те са една съвременна двойка, които се изправят пред редица предизвикателства. Светът им е изпълнен с редица премеждия, спиращи дъха моменти и зашеметяващи открития, които биха отклонили дори най-устойчивите от правия път. Те се женят в края на втората част, разделят се в началото на третата, но Елена продължава да носи своя пръстен до четвъртата част, когато се събира с Nathan и двамата решават да заживеят заедно. Любовта им носи интензитета на загадките, които навигират сюжета на играта. И сме изпълнени с нетърпение да се срещнем отново с тях в предстоящия сериал - адаптация по Uncharted.

 

 

Geralt и Yennefer

 

 

Въпреки че това е по-скоро любовен триъгълник, включващ от време на време Triss, всъщност повечето фенове даряват симпатиите си на Geralt и Yennefer. Връзката им наподобява истинска буря, изпълнена с недоверие, раздели и отдаденост, но все пак, който очаква рози и виолетки в сюжета на Witcher, е сгрешил адреса. Най-бурни са техните чувства през третата част от поредицата, когато играчът трябва най-накрая да избере коя от двете дами да е повелителка на сърцето на Geralt. Едноименният сериал на Netflix отново припомни на феновете колко нажежено е това приключение и изстреля поредицата Witcher и свързания с нея мърчандайз високо в класациите на най-емблематичните видеоигри.

Снимки: Nintendo, CD Project, Sony, Square Enix

Виж още: В интернет вече наддават за сорс кодовете на Cyberpunk 2077 и The Witcher 3