Откраднатите сорс кодове на Cyberpunk 2077, безплатната игра с карти Gwent и на неиздадена версия на Тhe Witcher 3 вече се продават в мрежата, след като студиото CD Projekt Red отказва да плати искането за откуп от хакери, проникнали в неговите сървъри.

В свое изявление CD Projekt обяви, че не е реагирало в предоставените му 8 часа, защото не иска да се поддаде на шантажа и вместо това ще вземе мерки да минимизира последиците от това.

След изтичането на този срок изглежда, че хакерите наистина ще спазят заплахата си.

Най-напред части от сорс кода на Gwent вече изтекоха онлайн, а пълният код на играта заедно с този на Cyberpunk 2077 и на неиздадена версия на The Witcher 3, вероятно предназначена за новите конзоли на Sony и Microsoft ще бъдат пуснати на търг до броени часове. Началната искана цена на целия пакет е 1000 долара.

Засега CD Projekt не коментира тези последни развития, но препоръча на сегашния и на бивши свои служители да вземат мерки, тъй като сред изтеклите данни има лични и финансови документи. Според CD Projekt засега няма доказателство, че с тях е било злоупотребено.

Снимка: CD Projekt RED

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

Тагове: