Има нещо малко странно в инструмент с изкуствен интелект, който може да каже, че в стаята ви е безпорядък, но вече е твърде късно да се жалваме за това.

По време на презентацията Ignite на Microsoft в сряда технологичният гигант обяви нова функция "Украси фона си". Новата екстра използва генеративен изкуствен интелект, който взема вашия фон при обаждания в Teams и го "украсява", като премахва безпорядъка и добавя декорация. Въз основа на видеото, което Microsoft показа, изкуственият интелект може да създаде множество обекти, включително лампички, растения и други сезонни декорации.

Освен това в Teams се добавя функция за изолиране на глас. Според Microsoft изкуственият интелект ще разпознава гласа ви, след като се включите, и ще може напълно да филтрира фоновия шум, така че да ви чува в натоварена среда. Това е впечатляващо допълнение и нещо, което видяхме, че Apple също се ангажира с него по време на обявяването на iPhone 15 и iOS 17.

Тази нова функция на Teams е едно от многото нови подобрения, които Microsoft обяви на своята презентация в Ignite. Компанията се възползва напълно от наскоро представения изкуствен интелект Copilot, разкривайки няколко подобрени от изкуствения интелект допълнения за улесняване на живота ви като бележки и транскрипции в реално време по време на срещи.

Новият инструмент "Украсете своя фон" в Microsoft Teams ще бъде пуснат в премиум версия през 2024 г.

Снимка: Unsplash/Microsoft

Виж още: Експерти вече се затрудняват да преценят кое съдържание е изкуствено и кое - не