Двата iPhone 15 Pro модела може да изгубят слота за физическа SIM карта, твърди леко съмнителен слух от бразилски сайт. Сегашните модели от iPhone 13 серията имат физически слот за nano SIM карта и дигитална eSIM карта, но очакваните през 2023 г. iPhone 15 Pro модели вместо това може да имат две еSIM карти. По този начин опцията за две SIM карти ще се запази, което е полезно за по-динамичните iPhone потребители, комбиниращи личен и служебен мобилен номер на един телефон.

Имайки предвид, че iPhone 15 Pro моделите са все още на две години от премиерата си, този слух трябва да се приеме със завидна доза скептицизъм поне докато не бъде потвърден от други източници. Самият бразилски blog do iPhone също не е известен като сериозен източник на темата Apple.

Ако всичко това се окаже вярно, iPhone 15 Pro моделите все пак може да имат физически слот за SIM карта в държавите, където еSIM услугите не са налични. Премахването на слота за SIM карта може да подобри водоустойчивостта на телефона. Освен това се твърди, че Apple подготвя iPhone без портове и след отпадането на Lightning конектора липсата на слот за SIM карта може да бъде още една стъпка към такъв дизайн.

Снимка: shutterstock/iFixit

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии