Ако имате приложения или игри за Android на устройството си с Windows 11, по-добре им се насладете, докато можете. Тези приложения и игри, както и Amazon Appstore, ще спрат да се поддържат през 2025 г.

Днес Microsoft обяви, че прекратява поддръжката на Windows Subsystem for Android (WSA). Услугата ще продължи да работи до следващата година, но ще бъде спряна на 5 март 2025 г.

WSA е услуга, която позволява на Windows 11 да изпълнява приложения за Android, които идват от Amazon Appstore. След като поддръжката бъде прекратена, тези приложения и магазинът за приложения вече няма да работят.

Microsoft уверява потребителите, че те все още ще имат достъп до своите приложения и Amazon Appstore, както и до техническа поддръжка до 5 март 2025 г. След тази дата на амортизация обаче ще загубите достъп до всяко приложение, което разчита на WSA.

Въпреки че поддръжката на WSA е на път да отпадне, има някои неофициални начини, по които можете да стартирате приложения за Android на Windows. Освен това все още можете да използвате Google Play Games, ако искате да играете своите игри за Android на компютър.

Снимка: Unsplash

Виж още: NASA надзърна в сблъсъка, който ще доведе до гибелта на нашата галактика

 

Тагове: