Вече можете да проследявате телефона с Android на детето си с помощта на приложението Find My Device на Google. По-рано тази функционалност беше възможна само чрез приложението Family Link за Andriod. Тази нова функция опростява нещата технически, тъй като устройството, предназначено за намиране на вашите устройства, може да намери и устройството на детето ви.

Приложението Find My Device от Google вече ви позволява да проследявате устройствата, които децата в семейството използват. Такива устройства можете да намерите в раздела Семейни устройства в най-новата версия на приложението (v3.1.078-1). С тази нова функция обаче могат да се проследяват само контролирани акаунти в Google (използвани предимно от деца). Ако има няколко такива устройства, те ще се показват по азбучен ред.

За да работи тази функция, акаунтът в Google, използван за настройване на устройството, трябва да е свързан с вашия акаунт във Family Link.

Тази функция се появи с нова актуализация на приложението Find My Device, но тя не е единствената. Съобщава се също, че приложението има вътрешни промени, за да поддържа устройства за проследяване на местоположението на обекти (като Galaxy SmartTag 2), които разполагат с Ultra Wideband (UWB) свързаност.

Тази нова функция за проследяване на устройствата на наблюдаваните акаунти беше забелязана първо от Android Authority, а след това потвърдена от потребителя на X с прякор @ArtemR. Това със сигурност е удобна функция и използването ѝ вероятно ще се увеличи с новата версия на приложението Find My Device. Неотдавна Google обяви нови функции за проследяване на устройства и местоположение, включително такава, която ви позволява да заключите дистанционно изгубено или откраднато устройство.

Снимка: Unsplash

Виж още: Нов модел с изкуствен интелект предсказва човешкото поведение с невероятна точност