Facebook вероятно сбъдва мечтата на много потребители, които са искали да имат различни личности в платформата. Услугата на социалната медия вече позволява на хората да създават няколко профила, които функционират независимо, със собствени известия, съобщения и настройки за поверителност. Това означава, че вече можете да бъдете обичайното си лице за приятелите и семейството си и да бъдете някой напълно различен за останалата част от света.

Потребителите имат право да създават до четири допълнителни лични профила с един акаунт във Facebook. Това означава, че можете да имате пет профила във Facebook, включително основния си профил и четирите допълнителни, които можете да създадете. Превключването на профилите ще работи точно както в Instagram, без да е необходимо да влизате или излизате.

Някои функции, като запознанства, пазар, професионален режим и плащания, няма да са достъпни за допълнителните профили, които създадете при стартирането. Въпреки това съобщенията за допълнителните профили ще бъдат налични в приложението Facebook и в интернет. Поддръжката на Messenger също ще бъде добавена през следващите месеци.

Facebook твърди, че някои настройки, като например кой може да вижда публикациите на даден профил или кой може да изпраща заявки за приятелство към даден профил, ще функционират отделно за всеки нов профил, който потребителите създават. Основният ви профил във Facebook няма да показва, че имате допълнителни лични профили.

Facebook изисква основният ви профил да бъде с името, с което се подвизавате в ежедневието. Можете да изберете всяко име за допълнителните си профили. Това отваря кутията на Пандора за това как хората могат да злоупотребят с новата функция. Facebook казва, че различните профили не могат да се представят за други хора или да се използват за представяне на невярна информация за вашата самоличност (включително за вашата възраст или местоположение). Не е ясно обаче как платформата планира да проверява това.

"Ако някой наскоро или многократно е нарушавал нашите политики, той няма да може да създава допълнителни профили. Ако някой многократно нарушава нашите политики, използвайки някой от допълнителните си лични профили, ще бъдат предприети подходящи действия по отношение на неговия профил и всички свързани с него профили", пише компанията в съобщението си.

Снимка: Unsplash

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч