Неустоимо сладко кученце шиба ину с малка шапка официално премина от популярна интернет звезда в престижните зали на света на дигиталното изкуство, като спечели главозамайващите 4.3 милиона долара като непаричен токен (NFT).

През 2018 г. кучето Ачи с плетена шапка се превърна в мема Dogwifhat, който по-късно вдъхнови дигиталната монета Solana. Беше само въпрос на време кученцето да бъде увековечено в блокчейн от своите собственици - решение, което се оказа безпрецедентно доходоносно. Наддаването за този емблематичен образ беше изключително интензивно. Всичко започна със скромна оферта от 0.15 ETH, но цената бързо се покачи в рамките на три дни.

В крайна сметка известен търговец на криптовалути на име GCR, който предпочита да остане анонимен, излезе победител, като подаде окончателна оферта от 1210.8 ETH (еквивалент на 4 311 234 долара към момента на сделката). Това малко надминава предишния рекорд за най-скъпо продадено забавно meme, включващо кучето Doge. Memeland, колектив от NFT ентусиасти, свързан с платформата за социални медии 9GAG, се бори храбро, като достигна оферта от 1100.69 ETH, преди GCR да си осигури произведението.

Снимка: Unsplash/Instgram

Виж още: В Китай роботи вече произвеждат клонирани прасета и животът няма смисъл