Началото на годината е подходящо време за пролетно разчистване, а и можете да откриете някои много интригуващи неща на намаление. Но нали не очаквате Twitter да проведе гаражна разпродажба на ненужните си неща от офиса? И тук идва елементът на изненада, защото се случва точно това. Рационализирането на компанията е приоритет за Илон Мъск - след като голяма част от персонала го няма, то не са нужни и толкова много работни места и декорации, нали така?

Освен със столове, бюра и ненужни рафтове компанията се разделя с няколко иконични свои притежания като статуя на логото или неоновия силует на популярното птиче. На търга ще откриете и доста полезни неща като лазерни проектори, 55-инчов Jamboard Whiteboard Display, зарядни MagSafe и дори звукоизолирана телефонна кабина за офис. За съжаление, ако сте си набелязали мивката, с която Илон Мъск влезе в сградата на Twitter при встъпването си в длъжност, няма я - може би е потънала в някой склад.  
Разпродава се и кухненско оборудване като чайници, автоматична еспресо машина, пещ за пица и др.  
Когато търгът беше обявен от Heritage Global Partners миналия месец, представителят Ник Доув настоя, че това не е опит да се върнат част от разходите от придобиването на Мъск за 44 милиарда долара. 
„Ако някой наистина мисли, че приходите от продажбата на няколко компютъра и столове ще покрият планината там, тогава той е идиот“, каза Доув.

Снимка: Heritage Global Partners

Виж още: Twitter играе на дребно: от неплатени наеми до продажби на потребителски профили на търг