По случай своята колекция Есен/зима 2023, Hugo Boss представи ревюто си на тема Techtopia, включващо най-модерните технологии, намек за бъдещето на корпоративния стил и забележителна гост-звезда - робота Sophia.

Sophia, реалистичният хуманоид, разработен от Hanson Robotics, направи забележително навлизане в света на модата по време на събитието. От момента на активирането си през 2016 г. Sophia привлече вниманието към себе си със своите странни човекоподобни качества, а този случай отбеляза навлизането ѝ в модната индустрия.

По време на представлението на сцената се появиха не една, а три версии на Sophia, всяка с уникална роля. Една от тях уверено се разхождаше по модния подиум, друга взаимодействаше с гостите, а третата беше под формата на разговарящ бюст. Облечена в отличителните бизнес униформи на BOSS, Sophia безпроблемно се вписа във футуристичната атмосфера на събитието.

Презентацията на Hugo Boss, посветена на Techtopia, пренесе присъстващите в едно мечтано бъдеще, изпълнено с роботизирана вселена, вкоренена в технологичните иновации. Поразителна особеност на събитието беше наличието на стъклени инсталации, в които се помещаваха механични хора, изпълняващи автоматични роли - от гости на вечеря до лекари и дори демонстратор на йога.

За да обхване същността на Techtopia, събитието съчета кибер естетика с неоново осветление, създавайки атмосфера, която се усеща като пренесена от далечното бъдеще. Гостите бяха настанени на "лабораторни маси" с екрани, докато моделите се разхождаха по подиума.

Снимка: HUGO BOSS

Виж още: Роботи с изкуствен интелект смятат, че ще управляват света по-добре от хората