По-малко от две седмици след стартирането на интеграцията Browse With Bing, OpenAI спря приставката, след като потребителите успяха да заобиколят алгоритмите за платени абонаменти.  
В Twitter публикация OpenAI признава, че новата функция, интегрирана в мобилното приложение ChatGPT, "понякога може да показва съдържание по начин, който не искаме, например ако потребителят изрично поиска пълния текст на URL адреса, тя може по невнимание да изпълни тази заявка" - което е красив начин да се каже, че тя позволява на потребителите да прескачат платени статии. 
"Деактивираме браузъра, докато поправим това - искаме да постъпим правилно спрямо собствениците на съдържание", продължава признанието на OpenAI. 


Във вече променената публикация в блога, в която се обявява бета-програмата, OpenAI заявява, че временно е деактивирала интеграцията "от предпазливост" и че се надява скоро тя да бъде възстановена. 
Това означава, че онези клиенти на ChatGPT Plus, които плащат по 20 долара на месец, сега имат достъп до много по-ограничен набор от инструменти - а това вероятно няма да помогне на OpenAI в усилията ѝ да печели от технологията. 
Инцидентът също така подчертава спорния въпрос за компаниите за изкуствен интелект, които обучават моделите си на базата на изстъргани данни, без да компенсират създателите на съдържание. 
Това решение може сериозно да ограничи полезността на ChatGPT. Според TechCrunch преди функцията за интеграция с Bing на OpenAI чатботът е бил обучен само на данни до 2021 г., което означава, че ако искате да търсите в интернет с ChatGPT точно сега, няма да получите никакви актуални отговори. 
С други думи ChatGPT отново не се интересува от нищо, което се е случило след септември 2021 г. И това остава така за всички - дори и за онези, които плащат по 20 долара на месец. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Изкуствен интелект и дезинформация ще превърнат следващите избори в САЩ в кошмар

Тагове: