Tesla показва нови кадри на своите Tesla Bots, които изглеждат като готови за производство и вече вървят напред (макар и бавно) без някои от спъванията, които видяхме при първото им представяне. Роботите очевидно могат да правят и други неща, като например да вдигат предмети и да разпознават обекти.

Новият видеоклип беше представен от Илон Мъск по време на събитие в рамките на срещата на акционерите, като Мъск твърди, че екипът го е сглобил едва предната вечер.

Ботът на Tesla, който е проектиран като хуманоиден робот, първоначално беше разкрит миналата година на събитието на компанията AI Day. По това време Tesla можеше да покаже само деконструирана версия на бота, която едва можеше да върви напред, камо ли да извършва някаква ръчна работа на сцената. Беше показана и версия, която трябваше да е по-близо до производствен модел, но тя се държеше на стойка и можеше само да маха на публиката. Сега Tesla показва роботи, които приличат повече на този модел, но се движат самостоятелно, макар и малко по-бавно.

Във видеото се подчертават някои специфични актуализации на проекта Tesla Bot, включително контрол на въртящия момент на двигателя, откриване и запомняне на средата, обучение на изкуствения интелект по проследени от човека движения и манипулиране на обекти. Показано е как един Tesla Bot взема предмети от един контейнер и ги поставя във втори контейнер, което също е демонстрирано като пример за обучение на ИИ на бота от човешка демонстрация.

Сега, след седем месеца, изглежда, че ботът на Tesla е на път да се превърне в някакъв вид продукт, далеч по-усъвършенстван от началото си като човек в костюм. Предполага се, че Tesla ще започне производството на Tesla Bot по някое време, след като компанията достави първите си дългоочаквани Cybertruck бройки.

Снимка: Nothing

Виж още: Кучетата на Boston Dynamic не лаят, а направо говорят