Миналата година,  Asus ROG Phone 5 се пречупи, когато беше подложен на вече класическия тест за огъване, извършен от YouTube канала JerryRigEverything. Така че още от представянето на ROG Phone 6 Pro през юли може би сте се чудили как може да се справи новият телефон, когато бъде подложен на същия тип мъчения.

Както се оказа, имате късмет. В доста ясен случай на „по-добре късно, отколкото никога“ Зак от JerryRigEverything стигна до ROG Phone 6 Pro едва сега. Ако искате да разберете дали устройството е оцеляло, вземете пуканки и любимата си напитка и вижте клипа по-долу.

Всичко започва по доста стандартен начин - с Gorilla Glass Victus отпред, драскащ се на ниво 6 по скалата на Mohs, с по-дълбоки прорези на ниво 7. След това се потвърждава, че страните са направени от алуминий и което е интересно, бутоните са подвижни. Подутината на камерата е покрита със стъкло, а AMOLED екранът издържа около 30 секунди под пламъка на запалка, преди зоната да стане черна и никога да не се възстанови.

Тестът за огъване обаче е катастрофален. Още един телефон ROG се пречупва наполовина и много лесно от първия опит. Интересното е, че екранът не се напуква (може би това е Gorilla Glass Victus в действие), въпреки че леко се огъва до степен, че става неизползваем. Гърбът обаче е просто съсипан.

Снимка: Asus

Виж още: Ето графика за ъпдейт до Android 13 на вашите флагмани от Asus