След като до тазгодишното издание на WWDC остават само няколко месеца, светът скоро ще зашуми относно най-новите софтуерни постижения на технологичните гиганти. Една област, която ще получи специално внимание тази година, е AI – особено ако новият шлем със смесена реалност на Apple направи своя дебют. Но ако се надявате на конкурент на ChatGPT, вероятно ще бъдете разочаровани.

Apple наскоро проведе своята „годишна вътрешна среща за обсъждане на текущия напредък в машинното обучение и изкуствения интелект“, където компанията обсъди последните разработки за AI в индустрията. Според брошура, видяна от Марк Гърман от Bloomberg, Apple отчете своето развитие на машинното обучение, което се „движи по-бързо от всякога“, отправяйки похвали към таланта на екипите за изкуствен интелект, които са „наистина в челните редици“. Въпреки това източниците на журналиста казват, че събитието, първата присъствена среща на върха на Apple за изкуствен интелект от 2019 г. насам, е била скромна по отношение на спецификата.

Въпреки че основното изказване със сигурност е било пълно с перспективна позитивност по отношение на AI, Гърман директно казва, че не е чувал за нов продукт, променящ играта. По-конкретно той съобщава, че Apple не е успяла да визуализира конкурент на ChatGPT/New Bing или „нещо подобно“.

Това не означава непременно, че не се работи по чатбот от следващо поколение, но вероятно няма да се появи на WWDC тази година. Предвид огромното внимание към ChatGPT на Microsoft и Bard на Google, Apple със сигурност щеше да отдели известно време, за да покаже или обсъди най-новите разработки в AI, които почти сигурно биха изтекли. Без да има гръмки новини за съобщаване, изглежда, че Apple все още чака реда си, когато става въпрос за ентусиазирани AI разработки и инструменти за машинно обучение.

Снимка: Unsplash

Виж още: Най-сетне ще разберем броя на потребителите на Apple в ЕС