Очаква се Qualcomm да обяви своя Snapdragon 8 Gen 3 след един месец и не е необичайно да видим предстоящия чипсет в бенчмарк на различни платформи преди официалното му обявяване, тъй като партньорите на телефона трябва лесно да тестват силиция преди пускането му на пазара. Този път ROG Phone 8 Ultimate на ASUS беше забелязан в Geekbench 6 и въпреки че геймърският смартфон най-вероятно разполага с мощно решение за охлаждане, A17 Pro продължава да държи първото място, като според съобщенията страда от проблеми със забавяне на скоростта при прегряване.

В изтеклите резултати от Geekbench 6, забелязани от сайта 91mobiles, ROG Phone 8 Ultimate е тестван с 16 GB RAM и получава едноядрен и многоядрен резултат съответно от 2213 и 7048 точки. Имайте предвид, че серията ROG геймърски телефони на ASUS е известна с това, че е по-дебела от конкуренцията благодарение на използването на изключително голяма парна камера, което позволява на чипсетите да работят по най-добрия начин.

Дори и тогава Snapdragon 8 Gen 3 не може да победи A17 Pro, въпреки че успява да намали разликата в производителността на последния при многоядрения резултат. В предишно изтичане на информация стана ясно, че A17 Pro е получил 2914 и 7199 точки в Geekbench 6, като тези резултати са получени, докато той е бил изкуствено забавен поради неадекватното решение за охлаждане, използвано в iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max.

Единственият случай, в който най-новият персонализиран SoC на Apple може да работи, без да бъде ограничаван термично, е чрез използване на външен вентилатор за охлаждане, като един тест показва, че резултатите на многоядрените процесори се увеличават значително при използване на тази методология за тестване. Въпреки това е впечатляващо, че Apple A17 Pro е с близо 32% по-бърз от Snapdragon 8 Gen 3 в резултатите с едно ядро, дори когато е принуден да намали целевата си производителност.

Очаква се Qualcomm да пусне ексклузивен Snapdragon 8 Gen 3 за Galaxy, който е запазен за предстоящото семейство Galaxy S24 на Samsung, така че ще бъде интересно да видим как този вариант се представя в сравнение с обикновения в същия тест.

Снимка: Qualcomm

Виж още: Ето колко ще ви струва iPhone 15 Pro Max спрямо месечната заплата в различни страни 

 

Тагове: