Както вече стана известно, Уолтър Айзъксън подготвя нова биография на Илон Мъск, която определено се очаква да покори класациите за най-четени книги. Междувременно медиите се опитват да си осигурят предварителен достъп до цитати от книгата - усилия, които определено си заслужават. Според информация на CNBC News още през декември миналата година Мъск станал нетърпелив към ръководството на Twitter, когато му обяснили, че ще е необходимо внимателно планиране и време за преместването на повече от 700 сървъра от Сакраменто, Калифорния, в много по-евтино съоръжение в Портланд, Орегон.  
Вместо обаче да изчака да се подготви организиран процес, Мъск решава да премести сървърите набързо с помощта на един доста атрактивен по умения екип, състоящ се от него, братовчедите му, част от персонала на Tesla и SpaceX и компания за преместване. 


 Мъск бил толкова нетърпелив, че в един момент се проврял под пода на сървъра и с помощта на джобно ножче отворил електрически шкаф, за да изключи сървъра от електрическата мрежа. 
"Е, това не изглежда супер трудно", казал Мъск, според Айзъксън. 
Те успяват да преместят сървърите за три дни, но методите им са изключително нестандартни. Те не изтрили личните данни от оборудването преди преместването, нито пък опаковали сървърите в защитни материали, което ужасило работниците на обекта. 
"През следващите два месеца Х беше дестабилизиран", пише Айзъксън. 
В крайна сметка дори Мъск признава, че безредното преместване е било лоша идея. 
"В ретроспекция цялото спиране на работата в Сакраменто беше грешка", казва Мъск пред Айзъксън. "Казаха ми, че имаме резервираност в нашите центрове за данни. Това, което не ми беше казано, е, че имаме 70 000 твърдо кодирани препратки към Сакраменто. И все още има неща, които са счупени заради това." 
Книгата явно ще ни поднесе интересни детайли от паметни моменти за технологичната история.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Кое е повече - проектите или децата на Илон Мъск?