Въпреки че повторната вълна на коронавирус пандемията предизвика нови ограничения в локации като Калифорния, Хонконг и Австралия, почти половината от кината по света вече работят отново, твърди проучване на компанията Gower Street Analytics. 

Подобен резултат трябва да донесе известно успокоение както за Холивуд и дистрибуторите, така и за самите кина, всички от които страдат значително през последните месеци. Според доклада 48 процента от кината по света са работили през последния уикенд. За сравнение седмица по-рано тази цифра е била 41 процента, а към 18 юли – само 28 процента.

Повечето салони по света спазват физическа дистанция и работят при ограничен капацитет, така че приходите все още не могат да отговарят на броя отворени салони. За последния уикенд те възлизат на 90 милиона долара в глобален мащаб. Ситуацията вероятно ще се подобри, когато отворят врати повече кина в Китай, която е държавата с най-много киносалони в света. Освен това за пръв път от март насам в Канада отново работят повече от 200 кина. В САЩ обаче през изминалия уикенд работиха 950 кина, докато седмица по-рано бяха над 1000.

На този иначе положителен фон феновете нa Disney трябваше да преглътнат разочарованието от решението на компанията нейният нов филм Mulan да бъде пуснат директно през стрийминг платформата Disney + там, където тя е налична.       

Снимка: Pikrepo

Виж още: Да си припомним най-яките летни филми, излезли след 2000 година (ВИДЕО)

 

Още от Play