Според последните слухове се очаква Samsung да пусне своите телефони от серията Galaxy S23 през първата седмица на февруари и това може да е годината, в която всички модели в световен мащаб ще бъдат с един и същ чипсет. Слуховете за изцяло Snapdragon гама от телефони от серията Galaxy S23 продължават от месеци и последното представяне за приходите от Qualcomm почти потвърждава, че тази информация е вярна.

По време на разговор относно печалбите за четвъртото тримесечие финансовият директор на Qualcomm Акаш Палхивала потвърди очакванията за силна втора половина на мартенското тримесечие (Q1) на 2023 г., което вероятно съвпада с първите месеци на продажбите на телефоните от серията Galaxy S23. Той също така потвърди, че Qualcomm е преминала от 75% дял (от чипсети) в серията Galaxy S22 към глобален дял – което означава чипсети на Qualcomm за всички модели от серията S23.

„Така че от гледна точка на мартенското тримесечие ползата от представянето на Samsung за новия телефон ще бъде видима през втората половина на мартенското тримесечие. То идва към края на тримесечието, но това ще бъде предимство, докато нашият дял от 75% в Galaxy S22 отива до глобален дял в тази серия“, казва Акаш Палхивала, финансов директор на Qualcomm.

И трите телефона от серията Samsung Galaxy S23 (S23, S23+ и S22 Ultra) вече са преминали през Geekbench, работещи изключително с предполагаемия чипсет Snapdragon 8 Gen 2.

Главният изпълнителен директор на Qualcomm Кристиано Амон потвърди многогодишно партньорство със Samsung, което ще донесе чипсет Snapdragon на всички премиум телефони Samsung Galaxy в световен мащаб.

„Що се отнася до телефоните, сключихме ново многогодишно споразумение със Samsung, разширявайки използването на платформи Snapdragon за бъдещи премиум продукти на Samsung Galaxy в световен мащаб“, обяви Амон.

Доклад от миналия месец все още предполага, че серия Galaxy S23, захранвана от Exynos, не е изключена въпреки разочарованието от вътрешните чипове Exynos от подразделението Samsung MX (Mobile eXperience).

Снимка: Unsplash

Виж още: Galaxy S22 е на път да генерира повече приходи от S21

 

Тагове: