По-рано тази година Samsung пусна серията Galaxy S22, която донесе подобрени камери, дълги ангажименти за актуализация и елегантен дизайн. Сега изглежда, че телефоните носят и повече приходи от серията Galaxy S21.

„Серията Galaxy S22, пусната през първото полугодие, също поддържа солиден импулс на продажбите, отбелязвайки значителен ръст на приходите спрямо година по-рано“, отбеляза Samsung по време на обявяването на приходите за третото тримесечие на 2022 г.

Това не означава непременно, че серията Galaxy S22 продава повече бройки от фамилията Galaxy S21. От една страна, това може да означава, че Samsung продава повече модели Plus и Ultra, отколкото миналата година. От друга, може да се предполага, че компанията продава повече варианти с по-голямо съхранение от последния път.

Въпреки това изявлението сочи, че фамилията Galaxy S22 помага на крайния резултат на Samsung повече от серията Galaxy S21.

Изглежда обаче, че новите сгъваеми устройства на производителя превъзхождат своите предшественици, както отбелязва Samsung в доклада. Това не е изненадващо, тъй като всяко следващо сгъваемо издание на Galaxy е продавало повече от предишния продукт. Но това показва, че компанията има силен импулс в тази категория.

Така или иначе изглежда, че първокласните смартфони на Samsung се радват на подобрена търговска производителност спрямо своите предшественици. Това не е малко, като се има предвид, че глобалният пазар на смартфони се срина с 9% през Q3 на 2022 г., според маркетинговата компания Canalys.

Снимка: Unsplash

Виж още: Galaxy S23 Ultra се появи в Geekbench със Snapdragon 8 Gen 2 

 

Тагове: