Electronic Arts подготвя нова Star Wars игра, която изглежда най-впечатляващата досега. Squadron се разработва от EA Motive, същата компания, която работи и върху соло режима в Star Wars: Battlefron II през 2017.

Действието в новата част се развива точно след унищожаването на втория Death Star и падането на Империята след Return of The Jedi. Фокусът ще е върху два отряда пилоти. Едните, част от новата Република, а другите, останалите от Империята. Играчите ще създадат по един пилот и за двете страни и след това ще прескачат в мисии от единия към другия. Най-вълнуващото е, че цялата игра може да бъде изиграна във VR за PC и PS4.

Играта ще включва соло режим и 5v5 мултиплейър. При официалното представяне на Star Wars: Squadron EA съобщи, че в нея няма да има pay-to-win елементи. Всички допълнителни елементи ще се печелят с прогрес. Официалният дебют на пазара ще е на 2 октомври тази година за Xbox One, PS4 и PC. За компютри ще бъде налична в Steam, Origin и Epic Games. Ще се поддържа crossplay за всички платформи.

Вижте още: Отлагат Star Wars Celebration с цели две години

Още от Play