Star Wars галактиката се отдалечи още повече от многобройните си фенове на Земята. Компаниите Disney и Lucasfilm обявиха, че поради притеснения от разпространението на коронавирус тазгодишното издание на Star Wars Celebration няма да се състои. И ако това решение само по себе си не е учудващо на фона на събитията досега, то доста странно е това, че Star Wars Celebration няма да има и догодина.

Точно така, Star Wars Celebration 2021 също отпада от календара.

„Здравето и безопасността на нашите служители и гости е на първо място и след консултация със здравните власти решихме да отменим Star Wars Celebration за тази и следващата година“, казват организаторите.

Шоуто бе предвидено за 27 - 30 август в Лос Анжелис и ако се вълнувате от новостите в света на Star Wars, ще трябва да изчакате чак до 18 - 21 август 2022 г.

Това е първият път когато издание на Star Wars Celebration няма да се състои, откакто форумът стартира през април 1999 г. Тогава той трябваше да подгрее обстановката за премиерата на филма The Phantom Menace и първото събитие събра над 20 000 посетители. Оттогава форумът само расте като мащаби и посещение и в минали години имаше дори допълнителни събития в градове като Лондон, Орландо и Чикаго.

Виж още: Tesla Model 3 с рекорден максимален пробег

 

Тагове: